worldclass-logoTocmai ți-ai făcut abonament la sală. Felicitări. Dacă următorul pas este să te urci pe bandă, pentru că ți-e cel mai la îndemână, își propunem un plan mai bun. Am selectat cinci dintre cele mai cunoscute programe de group fitness, iar Peter Ambjorn, General Group Fitness Manager World Class, ne-a dezvăluit beneficiile lor, astfel încât tu să faci cele mai bune și potrivite alegeri pentru tine. Acum poți merge la sală cu temele făcute.

Disciplinat: serios, cu scopuri precise și fără prea mult timp la dispoziție.

Începe cu o clasă de forță

La ce să te aștepți: BODY PUMP™, denumirea sub care o găsești la World Class, este o clasă de grup la care se lucrează, doar cu greutăți, fiecare grupă musculară. Vei face multe flotări, fandări, genuflexiuni și alte exerciții de bază. Vestea bună este că BODY PUMP se potrivește atât începătorilor cât și avansaților, întrucât greutățile pot fi ajustate în funcție de nivelul fiecăruia.

  • Cât durează: 60 de minute
  • Cu ce te alegi: Musculatură tonifiată și o postură mai bună.

Competitiv: vrei să fii mereu cel mai bun, iar adrenalina este pentru tine mai utilă decât cafeaua

Mergi la o clasă pentru atleți

La ce să te aștepți: în primul rând, dacă nu ai o condiție fizică peste medie, așteaptă câteva luni, până să încerci acest program. Apoi odată intrat în la GRIT™ (Strength și Pylo), fii pregătit să sari, să țipi, să bați „high five“ cu cei din jur, după o serie încheiată, și să auzi antrenorul cum țipă mereu la voi: „Hai! Mai sunt 30 de secunde!“ Această clasă se bazează pe principiul HIIT (High Intensity Interval Trai-ning), adică pe antrenamente scurte, efectuate la mare intensitate.

  • Cât durează: 30 de minute
  • Cu ce te alegi: Calorii arse la mult timp după terminarea antrenamentului; kilograme pierdute, forță și agilitate de atlet.

Expansiv: îți place spiritul de echipă, dar, mai mult decât atât, adori să țipi, să cânți, să te bucuri

Mergi la cycling

La ce să te aștepți: La o petrecere pe biciclete. După ce intri în studiul de cycling, fii pregătit să transpiri mai mult decât ți-ai putut imagina vreodată, să cânți cu toată sală (chiar și când nu mai ai suflu), să strigi „Ardeeee“, atunci când simți că mușchii îți iau foc, și să aplauzi la sfârșitul orei. Cyclingul este una dintre cele mai bune și distracție modalități de slăbit.

  • Cât durează: 60 de minute
  • Cu ce te alegi: Aproape 1.000 de calorii arse la fiecare ședință, iar pe termen lung cu multe kilograme pierdute și musculatură definită în partea inferioară a corpului.

Mereu zen: îți place liniștea, muzica în surdină, mișcările lente și ești atent la tot ce se întâmplă în jurul tău

worldclass-trainerMergi la yoga

La ce să te aștepți: La o oră delicată și totuși dificilă. Yoga este o disciplină holistică, care conectează corpul, mintea și sufletul. Sunt diverse tipuri de yoga pe care le poți practica în World Class: mai statice, mai dinamice, bazate pe fluență în mișcări. Însă, cu siguranță, la niciuna dintre ele nu va trebui să ai flexibilitatea și echilibrul unei balerine. Yoga te ajută să crești flexibilitatea, nu îți impune să o ai.

  • Cât durează: 60 de minute
  • Cu ce te alegi: O mai bună postură, mai mult echilibru, o coloană vertebrală mai sănătoasă, mai multă flexibilitate și stare generală de bine.

Sufletul petrecerii: nu stai niciodată pe loc, ești mereu plin de energie și voie bună

Mergi la clase de dans

La ce să te aștepți: La o adunare între prieteni. Chiar dacă la prima oră vei avea sentimentul că îi încurci pe toți, nu te descuraja. Oamenii care merg la clasele de dans sunt foarte prietenoși și te vor asimila rapid. Plus că profesorii vor avea răbdare cu tine și te vor îndruma la fiecare pas greșit. Vei învăța să dansezi de toate: de la house la reggaeton și, cea mai bună veste, vei pierde kilograme și îți vei tonifia musculatura dansând.

  • Cât durează: 60 de minute
  • Cu ce te alegi: Cu mișcări senzaționale, o coordonare excelentă și cu mai multă energie.

De Andra Radu
Foto: Les Mills
www.worldclass.ro

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?