1d

Mulți dintre noi se plâng de dureri de spa­te, dar prea puțini se adresează medicului pentru a remedia problema. Acesta este motivul pentru care românii ajung să se confrunte cu probleme grave ale coloanei ver­tebrale și recurg la intervenții chirurgicale. Iată ce afecțiuni pot fi tratate fără operație la Bio Ortoclinic și la ce semne trebuie să vă adresați medicului specialist.

Hernia de disc – Reprezintă una dintre cele mai frecvente și mai dureroase afec­țiuni ale coloanei pro­vocată de o mișcare bruscă greșite, după un proces lung de uzură.

Semne clinice: durerea, modificarea posturii corporale, modificări mo­torii, modificări sen­zoriale, modificări ale reflexelor.

Discopatia – Este un termen cu caracter general ce definește afecțiunile discurilor intervertebrale.

Semne clinice: dureri însoțite sau nu de senzație de presiune.

IMG-20141023-WA0025Scolioza – Este o deviere laterală în plan frontal în formă de ”s” a coloanei vertebrale.

Semne clinice: asi­metria umerilor și a ba­zinului, coastele proeminente pe o parte a corpului sau problemele respiratorii.

Spondiloza – În a­cest caz coloana pre­zintă modificări dege-nerative care limitează mobilitatea și provoacă amorțeli la nivelul membrelor etc.

Semne clinice: dureri localizate sau radicula­re; cefalee occipitală; amețeli.

Lombosciatica – Reprezintă dure­rea lombară violentă apărută brusc, care limitează sever miș­carea și iradiază în picior.

Semne clinice: con­tractura musculară, durere pe picior, pa-restezii, scăderea forței și a masei musculare, diminuarea reflexelor.

Lumbago – În această afecțiune durerea e violentă și e însoțită de o contracție foarte puternică a mușchilor vertebrali, urmată de o poziție antalgică a corpului cu trunchiul aplecat ușor înainte și într-o parte.

Semne clinice: li­mi­tarea mobilității (în­țe­penire), durere la ni­ve­lul spatelui, poziție antalgică.

Cifoza – Este o deviație a coloanei vertebrale care poate fi provocată de creșterea bruscă în înălțime, de
lipsa mișcării de ra­hitism, maladia Scheuermann sau de poziția vicioasă.

Semne clinice: durere, senzație de oboseală, rigiditate și tensiune musculară a zonei dorsale, durere toracică și dificultăți ale respirației etc.

Maladia Scheuermann – Apare clinic între 8 și 12 ani că o postură defectu­oasă, cu cifoză care se accentuează și devine rigidă și ireductibilă pe măsura creșterii.

Semne clinice: agravarea curburii, durerea cauzată de o severă cifoză toracala care nu cedează la tratamentul medicamentos și kinetic, alterarea funcției respiratorii etc.

Spondilolistezisul – Reprezintă o fractură sau o fisură la arcul uneia din vertebrele din zonă lombara, care poate apărea brusc, că urmare a unor șocuri, stresuri sau ereditar.

Semne clinice: dureri la nivelul coloanei, parestezii în zonă picioarelor.

Mihaela Proicea Manager General
Bio Ortoclinic
www.ortoclinic.ro
tel. 021.796.1931

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?