kids-playing

Ce bine că a venit primăvara/vara! Ne încheiem perioada hibernală și reîncepem viața de primate inteligente, afară, la aer curat. Nu-i așa că asta am așteptat toată iarna?

Mă bucur să aud zumzetul mașinilor de tuns iarba, copiii râzând în curte.

Sunt iarăși plină de speranța că Nordul nostru (Balotești, Corbeanca, Otopeni, Pipera) se va schimba în “și mai bine”: vom avea locuri de joacă publice în fiecare sat (da, fiecare sat, nu comună), piste de biciclete de-a lungul și de-a latul pădurilor Nordului, locuri de agrement și de picnic bine marcate și organizate pentru confortul oamenilor dar și a mediului!

Sunt convinsă că sezonul cald va fi plin de investiții în creșterea calității vieții din această parte a Ilfovului, că locuitorii vor trăi în armonie și vor avea interese și preocupări comune, localnicii și “importații”.

Cred cu tărie că noi, fiecare, vom fi cei care vom face reclamă acestui loc și vom încerca să convingem și pe alții să se mute aici, pentru că merită din plin: avem infrastructură rutieră, economică, de agrement, de sănătate etc.

Mi-am pierdut oare mințile?

Se prea poate…

Pe strada mea iarăși au ridicat asfaltul turnat acum nici 10 zile… dar să privim partea plină a paharului: nu vom aveam niciodată nevoie de cursuri de conducere preventive! Drumurile noastre sunt atăt de pline de surprize, încât să ne ferească Cerul să admirăm răsă-ritul sau apusul pentru o clipă! Căci oricum în restul zilei muncim pe diverse plantații, ale noastre sau ale altora. Noroc că s-a lungit ziua și vedem surprizele astea, având în vedere că iluminatul public nu este un punct forte pe la noi…

Ne va aduce oare Iepurașul de Paște drumuri drepte și becuri pe stâlpi? Dar canalizare? Dar părculeț pentru copii? Dar colectare selectivă a deșeurilor în mod serios și responsabil? Sau poate impozite mai mici? Căci paradis fiscal sigur nu vom fi!

Ana Laura Popa
ana.laura.popa@gmail.com